Restauracja: czy warto kupić ekspres do kawy

Wielu właścicieli restauracji zastanawia się różnymi sprzętami, które mogą wpłynąć na jakość ich potraw, czy napoi. Restauratorzy — szczególnie na początku działalności, starają się kupować wszelkie niezbędne rzeczy, jednocześnie oszczędzając na różnych dodatkowych elementach wyposażenia gastronomicznego.

Jaki ekspres wybrać? Czy warto inwestować w droższe urządzenia? Z pewnością te dylematy spędzają sen z powiek wielu restauratorom. Aby ułatwić Wam zadanie, poniżej odpowiadamy na najważniejsze pytania dotyczące tego zagadnienia.

Czy warto kupować ekspres?

To pytanie retoryczne. O ile w lecie goście restauracji wybierają ciepłe napoje, tak w okresie chłodniejszym albo do deserów, proszą o kawę lub herbatę, zatem w każdej dobrej restauracji powinien znaleźć się ekspres do kawy.

Ekspresy do kawy dzierżawa, czy kupno?

Jeżeli zależy nam na jakości, to o wile korzystniej (pod względem finansowym) będzie zapewne wypożyczyć dany sprzęt. Dzierżawa ekspresu do kawy pozwala nam również oszacować, czy mamy aż tak duże zapotrzebowanie na to, aby wydać kilkadziesiąt tysięcy złotych na jego zakup.

Jaki ekspres wybrać?

To zależy przede wszystkim od naszych możliwości finansowych. Chociaż warto w tym przypadku pamiętać o tym, że taniej nie oznacza wcale lepiej, więc warto to dwa razy przemyśleć. Na lepszy sprzęt z pewnością możemy pozwolić sobie w przypadku dzierżawy.

Mamy nadzieję, że powyższe wskazówki pozwolą Wam podjąć dobrą decyzję.

Może Ci się również spodoba