Syropy Monin – niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym
Gastronomia to branża, w której panuje duża konkurencja – żeby osiągnąć sukces, trzeba zadbać o najmniejszy szczegół już na etapie planowania wyposażenia. Oprócz eleganckiego wyposażenia przestrzeni dla gości i nowoczesnych sprzętów do kuchni, warto zadbać także o detale, takie jak akcesoria, które będzie miał do dyspozycji kucharz. W żadnej kawiarni, barze czy restauracji nie powinno zabraknąć syropów do kawy czy drinków.
Zastosowanie syropów smakowych w lokalu gastronomicznym
Syropy smakowe mają w lokalu gastronomicznym szerokie zastosowanie. Idealnie nadają się jako dodatek do alkoholu: mogą posłużyć jak sok do piwa lub stanowić bazę dla przygotowania oryginalnego drinka. Syrop pomoże także w przygotowaniu kawy o nietypowym smaku – wystarczy kilka kropel syropu waniliowego czy czekoladowego, żeby kawa stała się bardziej aromatyczna i zachwyciła klientów wyjątkowym, jedynym w swoim rodzaju smakiem.
Jakie syropy najlepiej sprawdzą się w restauracji?
Jeśli syropy mają dodawać napojom aromatu, jednocześnie nie mając sztucznego, nieprzyjemnego posmaku, powinny pochodzić od renomowanego producenta. Dobrą opinią cieszą się syropy Monin, które dostępne są w wielu opcjach smakowych: waniliowym, czekoladowym, malinowym, miętowym, cytrynowym… Przygotowane na bazie naturalnych składników doskonale smakują – używając syropów Monin, można być pewnym, że smak napoju się nie zmieni się na gorsze.