Twój przepis na sukces

Na słodko z serem, z owocami i bitą śmietaną, a może czekoladą i bananami albo wytrawne ze szpinakiem i fetą lub sosem śmietanowym i pieczarkami? Wszystkie naleśniki są pyszne, gdy są dobrze przyrządzone.

Farsze i nadzienia mogą być różne, ale ważną kwestią jest samo ich wykonanie i sekretny przepis na najlepsze ciasto. Aby było ono jak najbardziej udane to musimy też wiedzieć jak najlepiej je smażyć. Nie potrzeba do tego wcale dużej ilości tłuszczu, a hitowym produktem ostatnio jest mąka gryczana oraz odpowiednio dobrana naleśnikowa patelnia, która może nam ułatwić ich przyrządzenie. Dzisiaj mamy do wyboru całe mnóstwo tego typu sprzętu o różnej wielkości, z nieprzywierającymi powłokami i przeznaczone nie tylko do naleśników, ale również do omletów. Mają one też charakterystyczny wygląd – są bardzo płaskie, dzięki czemu łatwiej je przewracać na drugą stronę, również w podrzucie, przynajmniej dla tych bardziej zaawansowanych kucharzy.

Każdy z nas na pewno ma swój sprawdzony i ulubiony przepis na naleśniki, a wielu też pochwali się pewnie stosowanymi przez siebie sztuczkami, aby były one jeszcze bardziej pyszne, dla jednych puszyste, dla innych cienkie. Pomóc nam może tutaj też patelnia do naleśników.

Możesz również polubić…