Twój przepis na sukces
Na słodko z serem, z owocami i bitą śmietaną, a może czekoladą i bananami albo wytrawne ze szpinakiem i fetą lub sosem śmietanowym i pieczarkami? Wszystkie naleśniki są pyszne, gdy są dobrze przyrządzone.
Farsze i nadzienia mogą być różne, ale ważną kwestią jest samo ich wykonanie i sekretny przepis na najlepsze ciasto. Aby było ono jak najbardziej udane to musimy też wiedzieć jak najlepiej je smażyć. Nie potrzeba do tego wcale dużej ilości tłuszczu, a hitowym produktem ostatnio jest mąka gryczana oraz odpowiednio dobrana naleśnikowa patelnia, która może nam ułatwić ich przyrządzenie. Dzisiaj mamy do wyboru całe mnóstwo tego typu sprzętu o różnej wielkości, z nieprzywierającymi powłokami i przeznaczone nie tylko do naleśników, ale również do omletów. Mają one też charakterystyczny wygląd – są bardzo płaskie, dzięki czemu łatwiej je przewracać na drugą stronę, również w podrzucie, przynajmniej dla tych bardziej zaawansowanych kucharzy.
Każdy z nas na pewno ma swój sprawdzony i ulubiony przepis na naleśniki, a wielu też pochwali się pewnie stosowanymi przez siebie sztuczkami, aby były one jeszcze bardziej pyszne, dla jednych puszyste, dla innych cienkie. Pomóc nam może tutaj też patelnia do naleśników.