Woda bogata w minerały
Lokale gastronomiczne usytuowane w niedalekiej odległości od naturalnych złóż wody niekiedy oferują ją w jako napój w swoim menu. Zawsze trzeba wyjść w stronę klienta, więc menu także powinno być dostosowane do potrzeb klientów.
Wedle życzenia!
W restauracjach, które starają się wypaść jak najlepiej w ocenie klientów, stawia się na jakość wszystkich oferowanych produktów. Źródło naturalnej wody mineralnej w okolicy może się okazać dla restauratora żyłą złota. Do wykwintnego posiłku klient będzie miał okazję zamówić szklankę zdrowej, lokalnej wody. Jeśli jednak woli odrobinę gazu w szklance, wtedy restauracja powinna wyjść mu naprzeciw. Syfony do wody wewnątrz lokalu pozwolą dostosować swoją ofertę do indywidualnych potrzeb klientów.
Czerpać garściami z natury
Nie tylko lokale zajmujące się wyłącznie żywieniem mogą skorzystać na okolicznych źródłach. Hotele usytuowane w bliskiej okolicy gór, często mogą korzystać z okolicznych potoków i podawać klientom orzeźwiającą wodę z sąsiedztwa. Taki napój daje możliwość trafienia w gust nawet najbardziej wyczulonych na smaki klientów. Będą oni zadowoleni z pomysłowości gospodarzy.
Wykorzystanie syfonów do wody w gastronomii i hotelarstwie może pozytywnie odbić się na późniejszych ocenach odwiedzających gości. Nie tylko podanie mineralnej wody w takiej postaci, w jakiej płynie od wieków wśród gór, ale także wyjście naprzeciw oczekiwaniom klientów, taka pomysłowość z pewnością zawsze zostaje doceniona. Chociaż wydaje się, że syfonów do wody jest niewiele, nadal znajdują one miejsce w całej gamie lokali.